.......................................................... De kaarten en foto's in de berichten kun je groter zien door erop te klikken! ....................................................

zondag 12 december 2010

Wereldlichtjesdag


Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ’s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. En daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. Ook bedoeld voor ouders die een kindje verloren hebben door een miskraam of vroeggeboorte.

Voor ons heeft het lichtje ook wel een speciale betekenis.
Want wij hebben zelf een miskraam meegemaakt. Het zwanger worden ging bij ons niet vanzelf. Na een paar jaar was ik dan eindelijk zwanger! Maar met 7.5 week stortte ons geluk in elkaar. Ik kreeg een miskraam. En hoe relatief kort onze zwangerschap ook geduurd had, voor ons was het al ons kindje en het was zó welkom! Dit kindje zullen wij dan ook nooit vergeten! De datum van de miskraam staat nog in mijn geheugen gegrift, 21 april 2003.

Dat kinderen krijgen niet vanzelfsprekend is hebben wij ervaren.
Gelukkig zijn wij nu in het rijke bezit van een gezonde zoon en dochter!
Maar het is niet vanzelfsprekend dat kinderen gezond geboren worden en gezond blijven. En het is ook niet vanzelfsprekend dat kinderen niets overkomt. Helaas sterven er veel kindjes! En daarom vinden wij het ook een mooie gedachte om er vandaag even bij stil te staan! Wij steken vanavond dus ook een kaars aan!

Liefs Maria

1 opmerking:

Marijke zei

Wat een mooie gedachte om daar een lichtje voor te branden.
En kinderen krijgen is een geschenk en absoluut niet vanzelfsprekend!