.......................................................... De kaarten en foto's in de berichten kun je groter zien door erop te klikken! ....................................................

dinsdag 10 november 2009

Paper piecing en DistressenIk had deze kaart zondag op mijn blog willen zetten, maar die dag liep even anders. We zijn 's morgens met Karlijn naar de huisartsenpost geweest. Ons kleine meisje was al een paar dagen verkouden en kwam zaterdagmiddag ziek uit bed, hoge koorts, erg hangerig, haar neusje liep gewoon leeg. 's Nachts heeft ze heel slecht geslapen, ze werd iedere 1,5-2 uur wakker, ze had rillingen en zondagmorgen was ze nog zieker en de koorts nog hoger. Dus de huisartsenpost gebeld om te overleggen. En we moesten langskomen, ook omdat Karlijn onder de 2 jaar is en dus in een risicogroep zit betreffende de Mexicaanse griep. De arts heeft haar onderzocht en Karlijn heeft dus een virale infectie en hoogstwaarschijnlijk is het de Mexicaanse griep. Het is niet voor 100% vastgesteld, omdat de uitbraak van de griep inmiddels te groot is, testen ze alleen nog bij mensen die heel ernstig ziek worden opgenomen in het ziekenhuis. Maar ze wilden, ook in overleg met de kinderarts, geen risico nemen en Karlijn wordt dus voor de Mexicaanse griep behandeld met een 5 daagse kuur oseltamivir (merknaam Tamiflu). Met een spuitje moeten we 2 x daags een dosering toedienen in haar mondje, er werd bij verteld dat het bitter smaakt. Karlijn vindt het inderdaad helemaal niet lekker, maar ze accepteert het inmiddels wel en ze slikt het keurig door. Flinke meid, we zijn trots op haar! Karlijn is een paar dagen flink ziek geweest. Maar vannacht heeft ze eindelijk weer een aantal uurtjes achter elkaar geslapen en vanmorgen kwam er een heel ander meisje uit bed. Koorts afgezakt, vrolijk, weer lekker aan het spelen en rommelen en ook het eten smaakt weer beter. Daar zijn we heel blij mee, want het is absoluut niet leuk als je kind zo ziek is! Sem is tot nu toe alleen maar verkouden, we moeten hem wel in de gaten houden, maar we hopen dat hij niet ziek wordt. Want het ziekenhuisgebeuren zit nog heel diep, hij is op dit moment al bang voor de thermometer en wil absoluut niet piepen ... Zelf loop ik er ook niet al te fris en fruitig bij, dus ik ben ziek thuis (ook omdat ik toch wel een risicofactor ben voor de vele kinderen waar ik mee werk). Hopelijk voelen we ons aan het eind van de week een stuk beter!

Voor de kaart heb ik papier en clear cuts shapes gebruikt uit de Christmas Magic collection van Little Yellow Bicycle. Edwin With Latern komt uit de Winter Collection 2008 van Magnolia. Edwin heb ik aangekleed met design papier. De kleine sterren heb ik gemaakt met mijn tang en dies van QuickKuts, ik heb nog steeds de blauwe en die doet het ook nog perfect! Eigenlijk jammer dat ik hem niet meer zo vaak gebruik ... De tekst is een stempel van Hampton Art. Pearls van Joy Craft. En ik heb voor het eerst gedistressed ... wat een leuk effect! Zo vaak gezien op diverse blogs ... en iedere keer dacht ik oh wat leuk! Toen ik laatst bij Scrappoint was kwam het distressen ter sprake, ook dat ik het nog nooit gedaan had en dat kon toch niet... Dus er werd een Edge Scraper van Making Memories in mijn mandje gelegd! En ik ga hem zeker vaker gebruiken!

Ik heb de afgelopen dagen helemaal niet gefreubeld, maar morgen hoop ik er weer even voor te kunnen gaan zitten. Het begint wel weer te kriebelen!

Bedankt voor jullie berichtjes!
Thanks for stopping by!
Hugs Maria

2 opmerkingen:

sam zei

heel leuk kaartje weer!

alina zei

heel mooi kaartje, Maria, het distressen is goed gelukt!
heel veel beterschap voor Karlijn, gelukkig voelt ze zich al beter, ik kan me voorstellen wat jullie allemaal hebben meegemaakt! heel veel beterschap voor je ook en dikke knuffels voor jullie allebei!
liefs, Alina