.......................................................... De kaarten en foto's in de berichten kun je groter zien door erop te klikken! ....................................................

maandag 16 augustus 2010

Sem's 1e schooldag!

 

Vandaag was het dan zover! Sem mocht eindelijk naar de basisschool! Hij had er zin in, maar vond het ook wel een beetje spannend, net als papa en mama!
We zijn met z'n viertjes naar school gelopen, Sem wist al naar welke klas en juf hij moest, want voor de zomervakantie was hij al 2 keer wezen wennen. Sem vertelde op het schoolplein al dat hij achter de computer wilde. Hij wist dus nog goed dat er in de klas 2 computers stonden waar je spelletjes op kan spelen of liedjes kan luisteren. We hebben Sem's jas en rugzak op de kapstok gehangen en daarna de klas in. Sem had geluk, want er was nog een plekje vrij bij de computers! De 1e schooldag begon dus goed voor hem! We zijn even blijven kijken en daarna was het tijd voor het afscheid, Sem was druk, er kon nog net een snelle kus en een zwaai met zijn hand vanaf! Veel plezier Sem!

 


Karlijn was een beetje van slag, ze zat onderweg wat stilletje in de buggy en toen we thuiskwamen miste ze Sem. Ze had moeite om haar draai te vinden. Ook voor haar is het even wennen! Ze vroeg af en toe waar Sem was, als ik dan zei op school, dan wees ze met haar vingertje richting school en zei daar! Ze wilde samen met me op de bank zitten en na de koffie zijn we even op de fiets naar de bieb geweest. Gezellig!

Om 12 uur stonden we weer bij school. Sem kwam blij naar buiten, het was goed gegaan, hij vond het leuk en zijn juf vertelde dat hij een gezellige ochtend had gehad. Thuis was hij best moe, even op de bank gehangen en wat gespeeld, een broodje gegeten en daarna was het weer tijd om naar school te gaan. Gelukkig had hij er weer zin in. Dan wil ik weer op de computer hoor ... dus ik heb hem maar even verteld dat het kon als er geen andere kindjes achter zaten. Als er wel kindjes achter zaten moest hij wat anders kiezen. Dat was goed! Maar op school had hij haast om in de klas te komen, terwijl ik zijn spulletjes aan de kapstok hing. Helaas zaten er al kindjes, dus hij kwam bij me met een wat teleurgesteld gezicht ... maar hij begreep het wel en we hebben samen wat anders opgezocht, hij ging kleien, maar dat was het toch niet helemaal, dus een beetje rondgekeken bij de watertafel en daarna ging hij met lego spelen, al spelend heb ik hem een kus gegeven en ben ik naar huis gegaan.

En toen had ik zomaar even tijd voor mezelf! Sem op school en Karlijn in bed. Even rust ... Even wat quality time voor mezelf ... even wennen, maar ook best even genieten! Ik heb een kopje thee gezet, ben achter de laptop gekropen en heb ook nog even gefreubeld.

Om kwart over 3 hebben we Sem weer opgehaald! Ook vanmiddag had hij het weer leuk gehad, hij kwam vrolijk uit school en heeft thuis lekker gespeeld. Hij had wijze uitspraken, mooi om te horen, hij is na één dag school al aan het veranderen, hij wordt nu echt groot!

Het was toch wel een spannende dag vandaag, een hele stap om je kind naar de basisschool te brengen, toch weer een stukje loslaten ... maar het is goed gegaan, fijn!
Ik ben nu 2 weken vrij, heerlijk! Ik vind het wel heel fijn om nu even thuis te zijn. Sem zelf iedere dag kunnen brengen en halen en ook 's middags thuis zijn uit school. Even wennen aan het nieuwe ritme en zo kan Sem ook eerst even wennen aan school.
En vanaf 1 september gaat hij dan 2 middagen naar de BSO.

En nu dus ook even wat meer tijd en rust om te freubelen ... ik hoop eindelijk weer wat kaarten af te kunnen maken ...! Want daar kwam het niet echt van de afgelopen weken ...

Dus tot kaartjes!
En weer bedankt voor jullie lieve, leuke en gezellige berichtjes!
Liefs Maria

5 opmerkingen:

Betina zei

het is zeker spannend zo'n eerste schooldag, weet er alles van.....maar al snel vind iedereen z'n draai....wat heerlijk even tijd voor jezelf Maria, geniet er lekker van!
En super leuke foto's van Sem!!

xxBetina

Marijke zei

Dat was een hele ervaring, zo'n eerste echte schooldag! Wat fijn dat het zo goed gegaan is voor Sem. Wel sneu dat Karlijn hem nu zo mist. Ook voor jou komt er nu een andere tijd, waarin je wat meer voor jezelf kunt doen. Hele leuke foto's weer van Sem!

Agnes van Hensbergen - agnesstampcards zei

Nou het is zeker spannend zo'n eerste dag en nu in een ritme komen dat heeft gewoon even de tijd nodig.Geniet van je vrije uurtjes.

gr Agnes

Josee zei

Spannend Maria, gelukkig dat Sem het leuk vond, dus het zal allemaal wel goed komen en als de kids het naar de zin hebben, hebben de ouders dat ook, zeggen ze altijd;)
Geniet maar van het beetje meer vrijheid, dat je nu hebt en een fijne vakantie verder!!!

Fredje zei

Leuke foto's!! Heerlijk kom even mee te genieten van die spannende dagen op school!!