.......................................................... De kaarten en foto's in de berichten kun je groter zien door erop te klikken! ....................................................

zondag 6 februari 2011

Time flies, Cito Toets en wijze praatDeze kaart heb ik gemaakt met papier van My Mind's Eye, Confetti. De creatables, Lr0146 Vogelkooi Marokko en Lr0151 Tak uit de tuin, zijn van Marianne Design. De stempel, meisje met vogeltje uit Eline's christmas, is ook van Marianne Design. Voor de kleine bloemetjes heb ik een Retro pons gebruikt. De crystals zijn van Prima. De randpons, Edge punch Half Daisy, is van Martha Stewart. En ik heb weer een free digi stamp van Jolanda gebruikt. Klikken op de kaart = groter!

Citotoets
We zijn trots op Sem! Hij heeft in januari een cito toets gehad, taal voor de jongste kleuters. Vrijdagmiddag had ik een gesprekje met zijn juf. Ze liet de citotoets van Sem zien en legde uit wat de bedoeling van de test was. Er staan steeds 3 plaatjes naast elkaar, de juffrouw las vragen voor en de kinderen moesten op het blad onderstrepen wat de juf bedoelt. Van makkelijk naar steeds moeilijker.

En Sem heeft het heel goed gedaan! Hij kreeg score A (de hoogste score)! Van de 48 opdrachten had hij er 43 goed (en dus maar 5 fouten)! Wow! Toen ik hem later vertelde dat hij de test heel goed had gedaan en dat ik dat knap van hem vond, zei hij ja maar ik vond het wel moeilijk hoor ... Zo aandoenlijk, maar hij stond ook wel te glunderen! Wat een wijs mannetje is hij aan het worden, Sem is heel leergierig en pikt veel dingen op. We zijn soms echt verbaasd over dingen die hij al weet. Tja, hij wordt groot!

Wijze praat
Karlijn: mama ik wil chocola
Mama: ik heb geen chocola
Karlijn: ja hoor, daar en haar vingertje wijst naar de plank boven de eettafel
En daar ligt dus een rol fruittella
Papa: wil je die hebben
Karlijn: ja
Papa: maar dat is geen chocola, terwijl hij de rol van de plank pakt
Karlijn: neehee dat is aardbei, op zo'n toon van weet je dat dat niet

Patrick en ik keken elkaar aan ... en we moesten allebei lachen
Wat een wijsneus! En ze is net 2,5 jaar ...
Oh en de fruittella wilde ze wel hebben hoor

Bedankt weer voor jullie berichtjes!
Liefs Maria

3 opmerkingen:

Betina zei

prachtig kaartje Maria!! En wat goed van Sem!!! En leuk he die kinderpraat, ik geniet er zo van!!!

xxBetina

Marijke zei

Een hele leuke kaart Maria!
Wat is die "prietpraat" toch altijd leuk om te lezen!
Knap van Sem, zo'n hoge score bij de toets!

Josee zei

Leuke kaart Maria en soms denk je, waar halen ze het vandaan, zo vond mijn zoon, de weg eens heel erg "kreukelig" waar we op reden en mijn dochter wilde persé ook een T shirt met kniebeschermers (Schoudervullingen dus);)

Fijn dat Sem het zo goed doet:D!