.......................................................... De kaarten en foto's in de berichten kun je groter zien door erop te klikken! ....................................................

dinsdag 27 april 2010

Waterpokken!Ons kleine meisje heeft de waterpokken. Zaterdag begon het met een paar 'pukkeltjes'. Zondagmorgen onder de douche ontdekten we er nog meer en dachten gelijk dit zijn vast de waterpokken en ja hoor ... zondag had Karlijn nog een redelijke dag, lekker gespeeld, gewoon gegeten en 's avonds wel met verhoging naar bed, maar goed geslapen. Maandag waren de blaasjes verdubbeld en had Karlijn duidelijk meer last, ze was erg hangerig en ook iets meer koorts. Afgelopen nacht heeft ze heel slecht geslapen, elk uur was ze wel wakker. Vandaag was tot nu toe de slechtste dag, de blaasjes zijn verdriedubbeld, ze zit er nu helemaal onder en het varieert van een speldeprik tot grote plek met blaas of al een korst. Ze heeft veel jeuk, zo sneu. Patrick heeft zondagavond bij de ziekenhuisapotheek nog Calendulan van VSM gehaald, ter verkoeling en verzorging na een kinderziekte, zoals de waterpokken. Twee tot 3 keer per dag voorzichtig deppen. Karlijn gaat er nu al voor liggen als we met het flesje aankomen, want het werkt wel. Vandaag was ze heel erg hangerig en huilerig, veel op schoot gelegen en wat gedommeld. Vanavond was de koorts hoog, 39,8 C. Ze slaapt nu gelukkig wel. Even afwachten weer hoe we de nacht doorkomen.

 


De foto van ons slapende meisje heb ik gisteren gemaakt, ze was zo moe dat ze een uur op de bank heeft liggen slapen, echt niets voor haar, was dus wel ontroerend om te zien. De andere 2 foto's heb ik vanmorgen gemaakt, inmiddels zijn er dus nog meer waterpokken bijgekomen. Gisteren had ze nog amper wat op haar armpjes en benen, nou vandaag dus volop. En haar gezichtje was vanmorgen nog redelijk rustig, nou vanavond leek Karlijn wel op een krentenbolletje ...

Sem heeft de waterpokken nog niet gehad, dus wie weet ...

Ik heb dus weinig tot niets gefreubeld, ik ben van plan om zometeen nog even wat te doen, als ik tenminste niet te lang achter de laptop blijf plakken!

Nog een fijne avond! En bedankt weer voor jullie berichtjes!
Liefs Maria

5 opmerkingen:

Josee zei

Ohh jee, wat sneu Maria!!!
Wat zal ze een jeuk hebben, ik kan het me nog goed van mezelf herinneren, want ik kreeg deze (kinderziekte) toen ik 16 was en dacht dat ik gek werd van de jeuk, gelukkig duurde het, zover ik weet, maar een paar dagen.
Reken er maar op dat Sem het ook krijgt hoor, niets zo besmettelijk als waterpokken :w
Maar gehad is gehad, moet je maar denken
Beterschap voor Karlijn en hopenlijk is ze snel van die verschrikkelijke jeuk af!!

Groetjes, Josee

sandra_w zei

Ach wat zielig Maria! Ik weet hoe het voelt.....ik was 35 toen ik het van m'n dochter kreeg. Echt ik ben nog nooit zo ziek geweest en de jeuk vreselijk!
Heel veel beterschap voor Karlijn!

San x

alina zei

oh, Maria, wat sneu, maar wat fijn dat Calendula goed werkt! ik hoop dat ze toch goed heeft kunnen slapen! en beter op zo'n leeftijd de waterpokken hebben, dan later, het is nog erger! heel veel beterschap en een dikke knuffel!
Liefs, Alina

Agnes van Hensbergen - agnesstampcards zei

Aah wat zielig ,beterschap en ik hoop dat de jeuk gauw minder word voor haar.Gr agnes

Lia zei

ooh wat sneu maria bij ons hebben ze het op Jorne en Leonard na ook allemaal gehad, en ik kreeg als tip gewone havermout (waar je pap van kunt koken) in bad strooien en ze daar een poos in laten zitten dat hielp perfect de blaasjes droogden heel snel in.
Heb die tip al meerdere keren door gegeven en veel mensen + kinderen hebben er baat bij gehad.
hoop dat karlijn weer snel beter is
liefs Lia