.......................................................... De kaarten en foto's in de berichten kun je groter zien door erop te klikken! ....................................................

vrijdag 28 augustus 2009

Nog een beetje ziek ...

We hebben van Sem's verblijf in het ziekenhuis foto's gemaakt, het is geen leuke, maar toch wel een bijzondere ervaring in zijn leventje. Ik heb een aantal foto's in een collage gezet, als je er op klikt worden de foto's groter!

 


Sem had maandagmorgen in de speelkamer van het ziekenhuis met een dokterskoffertje gespeeld en vooral de stethoscoop had zijn aandacht. Sem werd natuurlijk vaak beluisterd, dus dat moest worden nagedaan. Patrick heeft maandagmiddag een dokterskoffertje voor Sem gekocht, daar kon hij in het ziekenhuis (en thuis) mee spelen. De verpleegkundigen gingen er leuk op in, ze noemden Sem dokter, nou daar ging hij wel van glunderen! En van één van die lieve verpleegkundigen kreeg Sem nog wat spulletjes voor in zijn koffertje, een spuitje, een paar maatbekertjes en een paar gaasjes! Sem was helemaal blij! Het dokterskoffertje is al veel gebruikt de afgelopen dagen, ook een goede manier om zijn ervaringen te verwerken. Een goed idee van papa!

Woensdagavond is Sem lekker gaan slapen, in zijn eigen bedje, zo moe! Helaas werd hij rond middernacht weer benauwd wakker, hij zat rechtop in bed. Gelukkig was het qua benauwdheid wel wat verbetert vergeleken met de nacht ervoor. Sem kon zich er ook wel mee redden. Maar we hebben weer een onrustige nacht gehad en niet zo veel geslapen. Sem kreeg 's nachts ook koorts, gistermorgen had hij 40.1 °C. Ik heb de afdeling kind en zorg in het ziekenhuis gebeld om even te overleggen, de (kinder)arts-assistent belde ons terug. (hoge) Koorts komt vaker voor na pseudokroep, het is een virale infectie. Maar we moesten Sem wel goed in de gaten houden. Het even aankijken met paracetamol en neusspray. Gistermiddag belde de arts-assistent terug om te kijken hoe het op dat moment met Sem ging. Gelukkig was de koorts gezakt en was Sem ook iets beter als 's morgens. Dus het advies was om het nog even aan te blijven kijken en bij aanhoudende koorts en veranderd gedrag bij Sem weer te bellen.

Gisteravond ging Sem weer rustig slapen, maar na een uurtje werd hij wakker. Helemaal klam, de koorts kwam eruit. En hij was bang, ons mannetje heeft ook heel wat beleefd in een paar dagen tijd, hij heeft dus ook wel wat te verwerken. We hebben weer niet zoveel geslapen. Maar qua benauwdheid ging het een stuk beter! Sem hoest nog wel, maar hij is er bijna doorheen, gelukkig! Vanmorgen ook geen koorts meer! Nog wel hangerig en witjes, maar hij begint weer wat meer te spelen. En vanmiddag vroeg hij voor het eerst sinds een paar dagen om een boterham. Hij had heel weinig eetlust, niets voor Sem ... maar dat begint ook weer terug te komen! Hopelijk is Sem over een paar dagen weer de oude, lekker actief en volop aan het eten!

Ik heb nog 2 kaarten liggen waar ik al aan begonnen was. Hopelijk heb ik vandaag en het weekeinde wat tijd en rust om ze af te maken.
Dus tot kaartjes/ blogs!

Bedankt weer voor het langskomen en voor jullie berichtjes!
Liefs Maria

4 opmerkingen:

Josee zei

Jeetje, het is ook niet niks Maria, maar de foto's zijn leuk, al zijn ze dan in het zkh genomen, dus een minder leuke plaats.
Hopenlijk gaat het vanaf nu echt de goede kant op en kunnen jullie allemaal een beetje tot rust komen!!!

Alina zei

Maria, ik hoop dat alles achter de rug is en dat jullie eindelijk tot rust kunnen komen!
De foto's zijn geweldig, zoals altijd, leuk dat dokter Sem daar ook zo fijn kon spelen!
Slaap lekker allemaal,
liefs, Alina

Marijke zei

Jeetje Maria, dat is behoorlijk heftig geweest!
Niks zo erg, als je kind ziek zien en zelf niks kunnen doen!! Ik ben blij te lezen dat het nu weer wat beter gaat!! hopelijk blijft dat zo en krijgen jullie allemaal weer wat rust!
De fotot's zijn erg leuk!
Je hebt de afgelopen weken ook weer schitterende kaartjes gemaakt!! Ik heb weer zitten genieten bij het bekijken ervan!

Riet zei

Wat een prachtige foto,s Maria,ondanks dat ze in het ziekenhuis zijn genomen.
Als je Sem zo ziet is er echt niks aan de hand.
Sterkte verder hoor.

Liefs Riet.