.......................................................... De kaarten en foto's in de berichten kun je groter zien door erop te klikken! ....................................................

woensdag 23 juni 2010

... naar de basisschool!Deze kaart heb ik gemaakt met een sketch van Just Magnolia. Ik heb mijn nieuwe papier en stempel van Magnolia gebruikt. Singing Tilda komt uit de Weddingcollection 2010. De bloemen en takjes heb ik gemaakt met de Floral punches van Nellie Snellen. De pearls zijn van Zva Creative en de tekst is een Rub-on. Op Tilda's jurk en ketting zitten wat glitters, daar heb ik Stickles Diamond voor gebruikt.

Bijna 4 ...
Sem wordt over een maand 4 jaar! En dus mag hij na de zomervakantie naar de basisschool! Zijn eerste echte schooldag is 16 augustus! Maar gistermiddag mocht Sem van 13.15-15.15 uur al even wennen en kennismaken met zijn nieuwe juf en de klas. Hij had een leuk boekje gekregen van school, met foto's en verhaaltjes, stap voor stap werd uitgelegd hoe het allemaal gaat op school. Zo konden we hem een beetje voorbereiden en we hebben duidelijk uitgelegd wat er gisteren ging gebeuren. Sem had er zin in, tot het grote moment dichterbij kwam, toen wilde hij niet meer naar de basisschool. Het was natuurlijk toch heel spannend, ook voor ons, we hadden allebei kriebels in de buik. Ik had gisteren een vrije dag genomen, want ik wilde hem natuurlijk zelf wegbrengen, maar ook weer uit school op kunnen halen!

Patrick had bedacht dat Sem maar een tekening moest maken voor de nieuwe juf en dat werkte. Met de tekening in zijn hand liepen we naar school (we wonen er een paar minuten vanaf), zochten zijn nieuwe klas op en maakten we kennis met juf Anja. Ze vond het erg leuk dat Sem wat voor haar gemaakt had. Sem wilde spelen met het speelgoed wat klaarstond op tafel. Ik ben nog even bij hem blijven zitten en ineens zei hij, je mag wel gaan hoor mama, ik blijf hier nog even spelen! Stoer hé! Een kus kon er nog net vanaf, maar voor zwaaien had hij geen tijd meer...

Om 15.15 uur kwam hij de school uit, naast de juf, helemaal blij toen hij me zag. Hij had een tekening gemaakt voor papa en mama. Het was goed gegaan! En hij vond het leuk! Op mijn vraag of hij nog een keer naar de basisschool wilde, was het antwoord JA! Helemaal enthousiast. Thuis hoorden we dat hij in de kring had gezeten en ze hadden een liedje geleerd. En ook nog lekker buiten gespeeld.

Morgenochtend mag hij nog een keer, van 11-12 uur.
En daarna moet hij toch nog een aantal weken naar het kinderdagverblijf (2 dagen in de week, op woensdag en donderdag) ... hopelijk blijft hij het nog even leuk vinden. Want hij is echt aan verandering toe. Hij wordt ineens ook zo groot en wijs! Vanmorgen wilde hij dus niet naar het kinderdagverblijf, nee hij ging naar de basisschool ... maar later was het toch wel goed, gelukkig!

Bedankt weer voor jullie berichtjes!!
Liefs Maria

5 opmerkingen:

Agnes van Hensbergen - agnesstampcards zei

Wat een prachtige kaart erg mooi papier en de swirl heel mooi.Ja wat een verandering voor het eerst naar de basisschool wat fijn dat hij het zo leuk heeft gehad.
Fijne dag nog.

Gr Agnes

Josee zei

Wat een mooie kaart weer Maria!!!
Jeetje, wat vliegt de tijd, ik kan me nog herinneren dat Sem geboren werd en nu gaat hij alweer naar de basisschool!!!
Een goed teken dat hij het er al zo leuk heeft gehad, de eerste indruk is toch belangrijk ;)

alina zei

heel mooi kaartje, Maria, een hele leuke Tilda!
wat fijn dat Sem zo een leuke dag heeft gehad, het komt allemaal goed!

p.s. heel erg bedankt voor de mooie verrassing, prachtig kaartje, Tilda draagt een groen jurkje en dit is mijn lievelingskleur! de afdrukjes vind ik ook geweldig!
liefs, Alina

femke zei

heey maria,

het is een pracht van een kaartje geworden!!! die bloemen van nellie erg leuk he? hihi ikzelf kan ook niet meer zonder.

groetjes femke

Anoniem zei

So pretty - perfect in pink! Love this singing Tilda and the gorgeous accents you've used.
Hugs
Carole x