.......................................................... De kaarten en foto's in de berichten kun je groter zien door erop te klikken! ....................................................

zondag 9 oktober 2011

Merry Xmas en ... Sem onder narcose

Ik kom op het moment niet veel aan freubelen toe, dus als ik een kaart maak is het weer een kerstkaart.
We hebben nog wel even tijd, maar de dagen en weken vliegen en voor je het weet moeten ze op de post ...

Ik heb voor deze kaart papier van BoBunny gebruikt, een Magnoliastempel, creatables van Marianne Design, shapes van Crealies, een Viva Decor stempel, ponsje van Pipoos, pearls van Prima en stickles crystal.

Afgelopen vrijdag was voor ons een spannende dag!
Sem ging in de kinderkliniek TandInZicht onder narcose voor een behandeling aan zijn gebitje. Grotendeels door verkeerde aanleg van het tandglazuur (en medicijnen) heeft Sem een slecht gebitje en hij had daar de laatste tijd ook veel pijn aan. Door zijn angst en paniek (overgehouden aan zijn traumatische ziekenhuisopname 2 jaar geleden) kon de tandarts hem niet behandelen. We werden door hem doorverwezen naar de kaakchirurg in het ziekenhuis om een slechte kies met ontsteking en 2 wat mindere kiesjes te laten trekken onder een roesje. Maar we kregen van iemand de tip voor de kinderkliniek. Daar hebben we een intake gehad en er is een behandelplan opgesteld, ze gaan in de kliniek als het kan voor behoud. 
Vrijdag was het dus zover, 's morgens vond Sem het even niet leuk, ook omdat hij na een licht ontbijtje niet meer mocht eten. En voor een 5 jarige is het natuurlijk nog niet echt goed te begrijpen waarom dat niet mag. Maar verder heeft Sem het heel goed gedaan, hij mocht als afleiding lekker wii-en. Toen we weg moesten ging hij ook rustig mee in de auto en heeft bij de kinderkliniek gewoon gewacht en wat gespeeld, tot we (bijna een uur later) aan de beurt waren. 
Sem liep gewoon mee naar binnen en ging zelf in de stoel liggen, Patrick en ik mochten er allebei bij zijn toen Sem onder narcose werd gebracht. Ik mocht Sem zijn handjes vasthouden en Patrick stond er aan de andere kant naast. Sem zag eerst de ballon die hij op moest blazen en daarna kwam het kapje over zijn gezichtje, hij deed het heel goed en vertrok vrij snel naar dromenland, nog even onrustig, we moesten tegen hem blijven praten en toen was hij in diepe slaap. Daarna moesten wij weg zodat de behandeling kon beginnen. Het was wel moeilijk om te wachten, maar als afleiding kregen we een bon voor gratis koffie of thee in een hotelletje even verderop, het was wel goed om even ergens anders naar toe te gaan. 
Daarna dus weer terug om te wachten in de wachtkamer. 
Uiteindelijk hoorden we Sem en mochten toen ook gelijk bij hem. Sem werd heel snel wakker en was toen heel boos en onrustig. Ook omdat zijn mondje nog verdoofd was, hij had dus een dikke wang en kon moeilijk praten. Dat vond hij niet leuk. 
De behandeling was gelukkig goed gegaan! Ze hebben 1 kies eruit gehaald, die was echt slecht, een 2e kiesje hebben ze kunnen redden. Zijn wiebelende boventand hebben ze er ook gelijk maar uitgehaald (in overleg met ons) en verder heeft hij kroontjes gekregen over de andere kiesjes. Hij heeft nu dus zilveren kiesjes, een piratengebitje. 
En wat we het allermooist en fijnste vinden is dat hij nu weer 2 mooie witte hoektandjes heeft (die waren door de verkeerde aanleg aangetast en al bruin aan het worden en Sem kreeg dat de laatste tijd in de gaten)!
We mochten hem gelukkig vrij snel meenemen. In de auto was hij ook nog boos en onrustig, ook omdat we niet echt door konden rijden ivm file en hij graag naar huis wilde. Toen de verdoving begon uit te werken, zijn wang minder dik werd en hij weer beter kon praten werd hij ook rustiger. Het laatste stuk hadden we geen file meer en kon Sem lekker slapen. 
Toen we thuis kwamen werd hij veel rustiger wakker en zat even later prinsheerlijk op de bank met Mario Kart & Wheel voor de wii, gekregen van papa en mama, omdat hij wel een kadootje verdiend had! 
Hij wilde vrijdagavond gelijk in een spiegeltje kijken en vond zijn tandjes en zilveren kiesjes erg mooi!
Door de narcose (via het kapje) heeft hij wel ge├»rriteerde luchtwegen, hij heeft geen (pseudokroep) aanval gekregen, maar heeft het 's avonds en 's nachts wel behoorlijk benauwd gehad. En hij klinkt nog vol. 
We hebben 2 onrustige nachten achter de rug, door de benauwdheid en Sem is ook wel aan het dromen geweest, natuurlijk heel veel indrukken gehad. Maar Sem doet het verder goed! Hij begon gisteren weer voorzichtig te eten. 
Hij is nog wel snel moe, maar ook opgelucht en blij, een heel ander mannetje! Hij heeft geen pijn meer en dat doet hem goed!
We zijn blij dat het achter de rug is en dat het een goede keuze is geweest. 
Het team heeft het goed gedaan, ze hebben ons en Sem goed opgevangen en begeleid!
We laten hem in ieder geval morgen en dinsdag nog lekker thuis, dan kan hij nog even rustig bijkomen! 
Door zijn geïrriteerde luchtwegen kost het hem allemaal ook wat meer energie.

Nog een fijne zondag!
En bedankt weer voor jullie berichtjes!
Liefs Maria

4 opmerkingen:

chantal en sygrid zei

schitterend kaartje maria
erg mooi gemaakt
sterkte en beterschap met sem
liefs chantal & sygrid

Agnes van Hensbergen - agnesstampcards zei

Alweer een kerst kaartje vind het zo knap,ik loop er nog steeds tegen aan te hikken om te maken,maar goed ik heb er wel wat maar nog lang niet genoeg.Wat goed dat jullie naar een kinder kliniek konden als ik dat had geweten vroeger dan was ik daar zeker ook met 1 van onze kids geweest.Beterschap met sem,
gr agnes

femke zei

heey maria,

het is weer een heel mooi kaartje geworden!!!

ik hoop dat sem nu weer wat minder benauwd heeft.

groetjes femke

Josee zei

Een prachtig kaartje Maria!!!Jeetje, dat was zeker een spannende dag voor zowel Sem als jullie, maar als ik het verhaal lees, is Sem, volgens mij, een echte stoere bink!!
Beterschap voor hem, hopenlijk heeft hij nu geen pijn meer!!!