.......................................................... De kaarten en foto's in de berichten kun je groter zien door erop te klikken! ....................................................

zaterdag 29 mei 2010

Even wat van me laten horen ...

 
Afgelopen week ben ik niet aan freubelen en bloggen toegekomen, want ik had erg veel last van mijn rug. Ik heb al eens geschreven dat ik een reumatische aandoening heb van wervelkolom en bekken (ziekte van Bechterew). Het was een tijd redelijk stabiel, maar afgelopen weken ging het al niet zo lekker en zondagmorgen was het helemaal mis. Ik kon mijn bed niet uitkomen, het opstaan lukte niet. Er zat een blokkade onder in mijn rug die ook nog op een zenuw drukte. Het deed zo verschrikkelijk zeer (en dan ben ik qua pijn inmiddels toch heel wat gewend)! Het voelde helemaal niet goed, dus ik heb de huisartsenpost gebeld. Ik had naast mijn eigen medicijnen, die ik iedere dag voor de reuma slik, extra ondersteuning nodig. Ik kreeg dus nog een ontstekingsremmende pijnstiller voorgeschreven. Na een paar hele vervelende dagen ging het vanaf donderdag de goede kant op, ik merkte flinke verbetering, gelukkig! Ik heb vandaag voor het eerst weer redelijk veel gedaan en weinig last! Vanavond de laatste extra medicijnen gehad, hopelijk blijft het zonder ook goed gaan!

De pinksterdagen liepen dus even anders, ik heb weinig genoten van de vrije dagen... En dinsdag heb ik me dus ziek gemeld. Gelukkig was Patrick deze week veel thuis (hij heeft ook nog een dag vrij genomen, was best gezellig), want met 2 kleine kinderen is het heel lastig dat je bijna niets kunt.

Ik heb dus geen nieuwe kaart om te laten zien, misschien dat ik morgen weer wat aan de freubel ga. En ik kom zo snel mogelijk weer op jullie blogs langs!

De foto's zijn van onze tuin, Patrick heeft vandaag allemaal bloemen in potten en bakken gezet. Wat staat het weer gezellig, echt genieten! Voor de kinderen had hij op marktplaats een leuke picknicktafel gevonden, Sem en Karlijn vinden het geweldig! Ze hebben er al verschillende keren gezeten en natuurlijk horen daar dan ook lekkere dingen bij. Gistermiddag kregen ze chipjes, smullen! En sinds kort hebben ze allebei dezelfde auto, we hadden er eerst eentje van en dat was steeds ruzie ... nou marktplaats biedt uitkomst! En het huisje is ook geweldig, vooral Karlijn is er veel te vinden, er zit ook een klein keukentje in. Dus het leukste vindt ze dat we via het raampje om iets te eten of te drinken vragen!

Nog een fijn weekend!
En bedankt weer voor alle berichtjes!

Liefs Maria

zaterdag 22 mei 2010

Taart & Kadootjes


Deze kaart heb ik gemaakt voor Margaux, het dochtertje van mijn vriendin, ze wordt volgende week 4 jaar! Ik heb papier gebruikt van My Mind's Eye. Fairy dust Tilda komt uit de Fairy Tale collection 2010 van Magnolia. Voor de bloemen heb ik de Retro ponsen gebruikt en voor de takjes een Floral punch van Nellie Snellen. De tekst is een stempel van Marianne Design en de pearls zijn van Prima. De layout voor deze kaart heb ik gezien op Kort och Pyssel, zeker de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen!

Wat een heerlijk weer! We genieten volop, de kids vermaken zich goed in de tuin en in het speeltuintje in de buurt. Vanavond hebben we voor het eerst weer de BBQ aangehad, lekker! En dan nog 2 mooie dagen in het vooruitzicht! Ik wens iedereen hele fijne Pinksterdagen en geniet van het zonnige weer!

Bedankt voor jullie berichtjes! Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoeveel ik het waardeer dat jullie iedere keer de moeite nemen om een reactie achter te laten!

Liefs Maria

dinsdag 18 mei 2010

A Little Birdie Told Me..



Voor deze kaart heb ik sketch #101 van Friday Sketchers gebruikt. Het papier is van BoBunny, de grote bloemen heb ik gemaakt met de Floral punches van Nellie Snellen en voor de kleine bloemen heb ik een Retro pons gebruikt. De takjes heb ik gemaakt met de Oak Leaf punch van Martha Stewart. De stempel is van Sugar Nellie, Gorjuss Girl, A Little Birdie Told Me..
De pearls en crystals zijn van Prima en de tekst komt uit de Pet / Animal Collection 2009 van Magnolia.

Het was vandaag heerlijk weer, de zon scheen, genieten!
Vanaf donderdag ziet het er goed uit (hopelijk blijft dat zo ...), met lekkere temperaturen! Op naar een zonnig weekend en dan nog een lang weekend ook!

Bedankt voor jullie berichtjes! Thanks for stopping by!
Liefs Maria

zaterdag 15 mei 2010

Peachy Tilda


Voor deze kaart heb ik papier van BoBunny gebruikt.
En Peachy Tilda komt uit de A Little Yummy For Your Tummy Collection 2009 van Magnolia. De bloemen heb ik gemaakt met de Retro ponsen en voor de takjes heb ik de Oak Leaf punch van Martha Stewart gebruikt. De geborduurde bloemetjes heb ik gemaakt met een mal van Erica Fortgens. De pearls zijn van Queen & co en Zva Creative.

Nog een fijn weekend! Het weer is gelukkig iets beter dan de afgelopen dagen, het zonnetje komt regelmatig door en vanmorgen heb ik zelfs even met een boek in de tuin gezeten, terwijl de kindjes lekker aan het buiten spelen waren!

Bedankt voor jullie berichtjes, altijd leuk om te lezen!
Ik waardeer ze iedere keer weer!

Liefs Maria

woensdag 12 mei 2010

Zomaar


Voor deze kaart heb ik sketch #99 gebruikt van Friday Sketchers.
Het papier is van SEI en ik heb Polka Dott, een Sweet Art Ebony stempel van de Elisabeth Bell Designs gebruikt.
De bloemen en takjes heb ik gemaakt met de Floral punches van Nellie Snellen. De pearls zijn van Prima en de tekst is een stempel van Marianne Design.

Na een paar vervelende dagen en nachten gaat het met Sem weer de goede kant op! Maandag had Patrick van een collega de tip gekregen om Sudocrem op de waterpokken te smeren, dat hebben we dus maandagavond gedaan voordat hij naar bed ging. Er zaten nog behoorlijk grote blaasjes in zijn gezicht en op zijn lijfje. Maar dinsdagmorgen was alles mooi ingedroogd, wat een geweldige tip! Sem voelde zich gelijk een stukje beter, het deed ook niet meer zo zeer en ik mocht hem weer aanraken en kusjes geven. Toen ik vroeg of hij weer een beetje blij was, zei hij dat hij heel veel blij was! Heerlijk om te horen! Hij at gistermiddag voor het eerst sinds 3 dagen weer een broodje (ons arme ventje had ook waterpokken op zijn lipjes en in zijn mondje) en hij werd zelfs weer 'n beetje ondeugend. Hij is nog wel een paar keer wakker geworden, maar we hebben gelukkig weer wat beter kunnen slapen. Het zal nog wel even duren voordat hij er weer fraai uit ziet, maar we hebben het ergste achter de rug!

Ik ben vandaag al aan een heerlijk lang weekend begonnen, ik heb vandaag een extra dag vrij! Vanmorgen de nodige klusjes in huis gedaan, boodschappen gehaald en naar de bieb geweest voor nieuw leesvoer. En vanmiddag aan de freubel, genieten dus!

Bedankt weer voor jullie berichtjes!
Nog een fijne dag! En geniet van morgen! Hopelijk werkt het weer een beetje mee en kunnen we nog wat gaan doen met ons viertjes!

Liefs Maria

zondag 9 mei 2010

Moederdag!



Sem en Karlijn hebben weer wat voor moederdag gemaakt op het kinderdagverblijf. Papa had de kadootjes goed verstopt, maar vanmorgen mochten ze de kadootjes dan eindelijk aan me geven!

 
Ze waren allebei helemaal trots! Zó lief!
Het is zo leuk om die zelfgemaakt kadootjes uit te pakken! Ik ben heel blij met de mooie doosjes en ze hebben alweer een speciaal plekje in de kast gekregen!



Gisteren pakte ik de post van de deurmat en tot mijn grote verrassing zat het Veronica magazine erbij. Eerst dacht ik nog hé die hebben we toch al voor volgende week, tot ik de voorkant zag! Leuk! Lief en ontroerend! Dit nummer wordt natuurlijk voor altijd bewaard!



Deze kaart is voor mijn schoonmoeder, ik moest hem gisteravond nog afmaken, maar het is gelukt! Ik heb papier gebruikt van Basic Grey, Green at heart. De tekst is van Aud Design. De randpons is van Martha Stewart, de Daisy edge punch. De takjes heb ik gemaakt met de Floral punch van Nellie Snellen, voor de bloemen heb ik de Retro ponsen gebruikt. De pearls zijn van Zva Creative en Marianne Design.





Zo ziet Sem er nu uit, z'n lijfje is één en al waterpok! Hij heeft er veel last van, het doet zeer en het jeukt. Zó sneu! Gisteravond was hij om 20.30 uur alweer wakker, hij zat rechtop in bed te huilen, hij had zo'n jeuk! Hij durfde niet in zijn eigen bedje te slapen, Sem is nog even mee naar beneden gegaan en vannacht heeft hij tussen ons in geslapen. We hebben wel 'n wat onrustige nacht gehad, maar gelukkig ook nog wel wat kunnen slapen. Sem zit zichzelf nu 'n beetje in de weg, heel begrijpelijk! Hij heeft er meer last van dan Karlijn. Hopelijk heeft hij snel het ergste achter de rug. We vertroetelen hem een beetje, dat helpt altijd natuurlijk!

Patrick gaat met Karlijn naar zijn ouders voor Moederdag en zoals het er nu naar uitziet blijven Sem en ik gewoon thuis. Kan hij lekker op de bank hangen en tv kijken. Sem heeft in ieder geval wel een mooie tekening voor oma gemaakt!

Ik wens jullie allemaal een hele fijne en gezellige moederdag! Geniet er van!

Bedankt weer voor jullie lieve berichtjes!
liefs Maria

zaterdag 8 mei 2010

Nog een keer waterpokken ...



en nu is Sem dus aan de beurt. Gisteren met aankleden ontdekte ik één blaasje en een paar rode speldenprikjes. Sem was de hele dag hangerig en heeft veel op de bank gelegen, lekker tegen me aan. Vannacht heeft hij gelukkig goed geslapen, zelfs langer dan normaal, maar hij kwam vanmorgen onder de waterpokken uit bed. Het is nu dus echt doorgebroken. Sem heeft een beetje koorts, is ook vandaag hangerig, hij ligt lekker op de bank voor de tv. We zijn blij dat Sem het nu ook heeft, dan zijn we er maar vanaf!



Deze week niet zoveel tijd gehad om te freubelen, ik heb dus nog geen kaart om te laten zien. Het was vakantie en dan draaien wij altijd de vakantieBSO, wat betekent dat er dan ook meer uren gewerkt worden. Gisteravond (ja hoe verzinnen ze zoiets op vrijdagavond ...) had ik de herhalingscursus van de Kinder EHBO. We hadden wel een leuk clubje bij elkaar met collega's van verschillende BSO's, we hebben dan ook een gezellig avondje gehad en ... we zijn weer klaar voor een jaar!

Er liggen wel een paar kaarten half af, ik hoop van het weekend nog iets te kunnen doen! Tot blogs dus maar ... ik kom dit weekend ook weer even gezellig bij jullie langs, want ook dat is er deze week niet echt van gekomen!

Een heel fijn weekend!
Bedankt weer voor jullie berichtjes!
liefs Maria

woensdag 5 mei 2010

Just because



Deze kaart heb ik gemaakt met sketch #91 van Friday Sketchers . Het papier is van SEI en de stempel, Heidi among flowers, is van CC Design stamps. De bloemen en takjes heb ik gemaakt met de Floral punches van Nellie Snellen. De pearls zijn van Queen & CO en de tekst is van Creative Cafe.

 

Vandaag een dag vrij, gezellig met ons viertjes. Vanmorgen zijn we er even op uit geweest, naar de diertjes. Dat vinden Sem en Karlijn allebei leuk! Karlijn was alleen een beetje boos, ze wilde niet lopen, maar ik moest haar dragen ... ze bleef dus af en toe gewoon staan en kroop ook nog achter een boom.
Lekker eigenwijs!



Op de terugweg hebben we een ijsje gehaald bij McDonalds. Als Sem de gele M ziet roept hij "daar woont Donalds"! Geweldig hé! En Karlijn roept dan gelijk "ijsje, ijsje"! Ze hebben weer een nieuwe McFlurry, Lion, die moesten Patrick en ik natuurlijk even uitproberen! Nou die wil ik nog wel een keertje vaker eten, hij is heel erg lekker!

Nog een fijne dag!
Bedankt weer voor jullie berichtjes!
Liefs Maria