.......................................................... De kaarten en foto's in de berichten kun je groter zien door erop te klikken! ....................................................

donderdag 30 juli 2009

Twee kaarten, veel foto's en nieuwe Magnoliastempels!



Deze kaart heb ik gemaakt met het papier van Basic Grey, Lemonade. Tilda en de tekst komen uit de Magnolia summerkit 2009 en de boom is al een wat oudere stempel van Magnolia. Ik vond het hartje in de boomstam zo leuk, heel toepasselijk.



Deze kaart heb ik gemaakt voor mijn schoonvader, hij wordt maandag 65 jaar. Het papier is van LITTLE YELLOW BICYCLE, Zinnia. Het groene labeltje en de tekst congrats zijn van Creative cafe. Ik vond het leuk om een keer 'n kaart te maken zonder stempel! Er zijn zoveel leuke voorbeelden op de blogs en in het blad Cards Only te vinden. Het is me wel bevallen, dus ik zal het vast vaker doen.

Zondag zijn we naar attractiepark Drouwenerzand geweest. Samen met de zus van Patrick en haar man. Een heel leuk park! Sem heeft er heerlijk gespeeld en volop genoten! Maar ook Karlijn vond het leuk! En lekker! Alles was inclusief, dus koffie, ranja, frietjes, kroketten, frikandellen, softijsjes (met spikkeltjes) ... Karlijn is dol op ijsjes, ze heeft gesmuld! Het was gezellig, we hadden mooi weer, veel zon, een heerlijke dag!

 


En dinsdag zijn we naar Harderwijk geweest. We hadden brood meegenomen, zodat Sem de eendjes kon voeren, want dat vindt hij geweldig! Het was een groot succes, er waren veel eenden en ganzen. Sem maakte veel vriendjes, eendje kom maar, hier brood, eendje kom nou ... !! En hij mocht een ijsje eten, smullen!

 


Vanmiddag zijn we naar Atelier Duymelot in Raalte geweest. Ik heb deze Crea (web) shop pas ontdekt en zag gisteren op de site dat de Magnolia zomercollectie 2009 (inclusief de Lazy Summer Days collection) vandaag binnen zou komen. Toen er vanmorgen op de site stond dat ze er waren, droomde ik even weg en zag ik me al wat van die nieuwe Magnolia's in een mandje laden. Dit heb ik dus ook maar in het echt gedaan. Oh wat genieten! Er zijn weer zoveel leuke uit! Moeilijk om te kiezen hoor, dus er zijn er een paar meer mee naar huis gekomen ... Ook heb ik het scrappapier "Lazy summerdays" van Magnolia gekocht, wat een gave papiertjes! Ik ga dus heerlijk met mijn nieuwe spulletjes aan de freubel!







En hier nog een heerlijk toetje! Karlijn vindt joghurt erg lekker en wil het natuurlijk graag zelf eten! Zo ziet ze er uit als het op is ...



Bedankt voor jullie bezoekjes en reacties!

Liefs Maria

vrijdag 24 juli 2009

Feestelijke foto's!

We hebben heel veel foto's gemaakt op de verjaardagen van Karlijn en Sem, hier een kleine impressie! Klik op de collage's voor een grotere afbeelding.

 


Karlijn kreeg een grote prinsessentaart! Hij zag er heel mooi uit en hij smaakte heerlijk! Karlijn moest eerst even kijken en voorzichtig proeven, is het echt zo lekker als papa en mama tegen me zeggen ... nou het smaakte naar meer en ons meisje heeft heerlijk gesmuld! Het grote kado heeft Karlijn met plezier uitgepakt, ze had al snel door dat je het papier flink kon scheuren. Sem kwam ook nog even helpen, samen gaat het sneller! En Sem vond het ook een heel leuk kado. Dat het allemaal roze is, maakt hem niet uit, je kunt er mee bouwen! Het is vanaf 1,5 jaar, dus als het voor Karlijn nog wat te moeilijk is, kan hij goed helpen! Sem was ook heel blij met zijn kado van Monsterjam (trucks met grote wielen)! En hij had ook veel plezier met zijn heftruck! Karlijn had een mooie witte jurk aan, ze was echt een prinsesje! Karlijn kreeg een buggy van Nijntje en ze wilde hem gelijk uitproberen. Ze vond het geweldig om er achter te stappen en genoot zichtbaar! Ook de nieuwe loopauto van Hello Kitty was een groot succes!

 


Gisteren heeft Sem de dag van zijn leven gehad in de dierentuin! Toen we door de ingang waren, kwamen we als eerste langs de pinguins. Hij vond het geweldig om ze van dichtbij te kunnen bekijken en hij was helemaal enthousiast! Zijn stralende gezicht was zo mooi om te zien, onbetaalbaar! Daarna kwamen er natuurlijk nog veel meer dieren, wat genoot Sem! En wij genoten mee! Van zijn blije gezicht en zijn enthousiaste verhalen! We hebben ook nog wel wat regen gehad, maar gelukkig zijn er ook gedeeltes overdekt, dus daar konden we dan heen. Bij één van de winkeltjes zag Sem een doosje met een kleine verrekijker liggen en die wilde hij hebben. Geen dure dierenknuffels, nee gewoon een simpel verrrekijkertje van € 5,- en hij ging hem zelf wel halen bij de mevrouw van het winkeltje. Mag ik verrekijker? Oh zo lief om te zien! Hij was er heel trots op! Karlijn heeft ook genoten, ze keek haar ogen uit, tot ze erg moe werd en in slaap viel. Toen we weer thuis waren hebben we van de Noddytaart gesmuld, Sem vond hem prachtig, dat zei hij ook wel een paar keer! De taart zag er dan ook heel leuk uit en was erg lekker!

Vandaag doen we het rustig aan, de kindjes (en ook wij) zijn moe van 2 drukke dagen. Maar het was erg leuk, gezellig en we hebben genoten!

Bedankt voor jullie berichtjes!
Nog een fijne dag en alvast een goed weekend!
liefs Maria

donderdag 23 juli 2009

Hoera, Sem is 3 jaar!





Vandaag is Sem jarig, hij wordt alweer 3 jaar! Volop peuter, met alle fases die daarbij horen. Sem is een heerlijk ventje, een ondeugend boefje, maar ook heel aanhankelijk en knuffelig! Hij is het afgelopen jaar hard gegroeid en hij ontwikkelt snel. Hij praat heel veel, de laatste weken komen er per dag nieuwe woorden en zinnen bij. Zó leuk, zó gezellig en zó wijs! Hij speelt graag met de treinbaan en hij vindt het leuk om blokken te bouwen, om te tekenen, te kleien en om boekjes te lezen. En buiten spelen is helemaal een feest! Zijn nieuwe hobby is tekenen met stoepkrijt! Volop genieten, voor Sem, maar ook voor ons! We zijn trots op onze grote zoon! En hij is een hele lieve, grote, stoere broer voor Karlijn!



Deze kaart heb ik voor Sem gemaakt. Het papier is van Crea Motion en ik heb een stempel van Hanglar & Stanglar gebruikt. Ik vond dit fietsende jongetje heel leuk, Sem heeft ook een fietsje en hij wil steeds vaker fietsen. Hij moest even doorkrijgen hoe hij vooruit moest komen, het is natuurlijk makkelijk als papa of mama duwen. Zelf trappen is hard werken ... maar nu hij het doorheeft, fietst Sem steeds sneller!

Het is wel bijzonder dat Sem en Karlijn een dag na elkaar jarig zijn! We krijgen er dan ook nog best veel reactie's op als mensen dit horen. We hebben dus 2 dagen achter elkaar feest! We hebben Sem's verjaardag gisteren al samen met de verjaardag van Karlijn gevierd. Dus Sem is gisteren ook al goed verwend met kadootjes. Het was heel gezellig en we boften met het weer, we hebben heerlijk buiten feest gevierd! Iedereen heeft genoten!

Sem krijgt vandaag natuurlijk nog wel zijn eigen speciale verjaardag, hij mocht zelf een taartje uitzoeken en dit is een taart met Noddy geworden! We maken er een leuke dag van, we gaan straks gezellig met ons viertjes naar de dierentuin, Burgers Zoo ! Sem is dol op dieren, dus dat wordt genieten!

We hebben gisteren veel foto's gemaakt en ook vandaag gaat de camera natuurlijk mee, morgen zal ik wat foto's op mijn blog zetten!

Bedankt voor jullie berichtjes!
Een fijne dag,
liefs Maria

woensdag 22 juli 2009

Hoera, Karlijn is 1 jaar!





Het is feest vandaag, we vieren de eerste verjaardag van Karlijn! Een grote mijlpaal! Wat is het jaar omgevlogen... We hebben de afgelopen dagen regelmatig even teruggedacht aan de zwangerschap, aan alle voorbereidingen voor de bevalling en aan het moment van de geboorte van ons meisje! Bijzondere en mooie herinneringen! En nu is de babytijd alweer voorbij ... Karlijn is op weg naar haar peuterfase, volop in ontwikkeling en volop op ontdekking!

Karlijn begint gezellig te babbelen en ze weet precies wat ze wil, dan wijst haar vingertje 'die, die', zo komisch om te zien. En Karlijn loopt! Na weken oefenen en voorzichtig met haar voetjes schuiven, loopt ze nu overal langs. En ook loopt ze achter haar paardje door de kamer. En ze steekt al kleine stukjes over, van de bank naar de salontafel en van haar paardje naar een stoel. Het is haar nieuwste hobby!



Deze kaart heb ik voor Karlijn gemaakt. Met het papier van Basic Grey, Lemonade. En een stempel van Magnolia, Tilda Hugging Bunny uit de Easter collection 2009. Ik vind het zo'n lief stempeltje, met een hoog knuffelgehalte en knuffelen doet Karlijn ook graag! Voor het labeltje en de tekst heb ik mijn tang, dies en alfabetten van Quickutz maar weer eens opgezocht.

Vanmiddag vieren we de verjaardag met familie. Dan gaan we ook lekker van de grote prinsessentaart smullen!
Er worden natuurlijk foto's gemaakt, dus die volgen nog!

Een fijne dag,
liefs Maria

dinsdag 21 juli 2009

Twee awards!





Deze 2 awards heb ik gekregen van Alina! Dank je wel Alina, een lieve en leuke verrassing, ik ben er heel blij mee!

Ik mag deze awards weer doorgeven en dat doe ik aan iedereen die steeds weer de moeite neemt om op mijn blog te komen en voor de berichtjes die jullie iedere keer achterlaten! Dat waardeer ik heel erg, bedankt!

Nog een fijne dag!
Liefs Maria

vrijdag 17 juli 2009

Just be you



Vandaag tussendoor nog wat kunnen freubelen en deze kaart afgemaakt. Het papier is van Cosmo Cricket. Ik zag het de laatste tijd op diverse blogs langskomen en omdat ik het ook nog (als nieuw) tussen mijn voorraad papier had liggen, heb ik het maar eens gebruikt! Want het is heel mooi papier! Maar soms heb je zoveel mooie papiertjes, dat het toch blijft liggen ... herkenbaar?! En ik kon het niet laten om weer een stempel van Magnolia te gebruiken, dit is Tilda with Birdcage uit de Tilda & Edwin's Pet/Animal Collection 2009. Wat is ze weer schattig! De tekst is van Creative cafe.

Bedankt voor jullie lieve berichtjes! Karlijn is gelukkig weer helemaal beter, dinsdag was ze weer aardig de oude (lekker eten en vrolijk spelen) en toen ze woensdagmorgen uit bed kwam, waren ook alle vlekjes weg.

Gisteren was ik om 13 uur vrij en nu hoef ik even niet te werken, want ik ben vakantie aan het vieren! Heerlijk! Op 4 augustus begin ik weer, dus even genieten, relaxen, tijd voor leuke dingen, ons eigen ritme, niets moet, alles mag! En om goed te beginnen had Patrick bedacht dat ik gistermiddag wel even kon gaan shoppen bij Scrappoint, nou dat heb ik dus gedaan! Er viel weer veel scrappapier in mijn mandje, waaronder Lemonade (daar viel ik gelijk voor ...) en June Bug van Basic Grey!

Ik ga koffie zetten, ondertussen nog even bloghoppen en daarna bankhangen! Een hele fijne avond en alvast een goed weekend!

liefs Maria

zondag 12 juli 2009

Allemaal vlekjes ...



En nog een kaartje met het papier van Basic Grey, Wisteria. Ik maak niet zo snel blauwe kaarten, blauw is niet echt mijn kleur, maar deze combinatie vind ik toch wel mooi. De stempel die ik heb gebruikt is van Penny Black, wat een schatje hé! En de tekst komt van Aud Design. Nu ben ik voorlopig wel even uitgekeken op de Wisteria papiertjes ...

Karlijn heeft de 6e ziekte! We zijn vanmiddag met haar naar de huisartsenpost geweest. Ze kwam vanmorgen zonder koorts uit bed, maar kreeg wel allemaal uitslag. We hebben het even aangekeken, maar toen ze na de middag weer uit bed kwam en er meer vlekjes zaten en Karlijn nog steeds niet lekker in haar vel zat, hebben we toch maar even gebeld. En we moesten langskomen voor een diagnose. De 6e ziekte dus, de zesde ziekte is besmettelijk, wordt door een virus veroorzaakt en komt alleen voor bij kinderen tussen de 6 maanden en drie jaar. Het kind heeft plotseling hoge koorts. Na drie tot vijf dagen daalt de temperatuur snel. Er ontstaan dan kleine lichtrode vlekjes in het gezicht en de nek, en later ook op de romp. De vlekjes jeuken niet. De uitslag verdwijnt binnen één tot twee dagen. Ons kleine meisje zal dus gelukkig nu weer snel opknappen!

Nog een fijne avond!
En een goede werkweek of een fijne vakantie! Voor ons duurt het nog een week en dan hebben wij ook vakantie!! Een heerlijk vooruitzicht!

Liefs Maria

zaterdag 11 juli 2009

Enjoy the moments



Ons kleine meisje is ziek, ze heeft al een paar dagen (vanaf woensdagmiddag) hoge koorts, tussen de 39°C en 40 °C. Gisteren zijn we met haar naar de huisarts geweest. Karlijn heeft gelukkig geen oorontsteking (daar waren we toch een beetje bang voor), haar longetjes waren schoon, de huisarts dacht aan een virus. En daar kreeg ze niets voor, ze moet het zelf uitzieken. Als ze maandag nog koorts heeft moeten we terugkomen (of eerder als we het niet vertrouwen). Karlijn is duidelijk niet fit, hangerig en huilerig. Vandaag ging het wat beter, ze at iets meer en was ook wat actiever, de koorts was ook wat gezakt. Maar vanavond ging ze weer met hoge koorts naar bed. Dus het blijft nog even aankijken hoe het verder gaat. Het is wel sneu voor ons kleine meisje, hopelijk knapt ze toch snel weer op!

Ik heb tussendoor nog wel deze kaart af kunnen maken. Kaart nr. 5 met het papier van Basic Grey, Wisteria. Deze keer wat zachtere tintjes gebruikt, wat zijn er toch veel combinaties mogelijk met deze serie. De stempel is van Hanglar & Stanglar! Na de Magnoliastempels zijn dit toch ook wel één van mijn favoriete stempels hoor!

Nog een fijne zaterdagavond en alvast een fijne zondag!
Bedankt weer voor de moeite die jullie nemen om langs te komen en voor het plaatsen van berichtjes! Ik lees ze iedere keer met plezier!

Liefs Maria

donderdag 9 juli 2009

Basic Grey, Wisteria





Het is alweer een week geleden, door het warme weer en drukke bezigheden zijn de kaarten even blijven liggen. Maar ik heb er weer 2 af, deze zijn dus ook gemaakt met het papier van Basic Grey, Wisteria. De stempels zijn van Magnolia, Tilda in spring rain, uit de Chasing Butterflies collection 2009 en van Whiff of Joy.

Nu de laatste 2 kaarten nog afmaken ...

Bedankt voor jullie bezoekjes en berichtjes!
liefs Maria

donderdag 2 juli 2009

A warm hello ...





Ik vond de tekst "A warm hello" wel bij dit heerlijke, zomerse weer passen! Eindelijk weer lekker veel buiten zitten en genieten van de zon! Sem en Karlijn vermaken zich prima in de tuin, vooral als ze met water mogen spelen, want dat is één groot feest! Maar het is ook wel prettig om regelmatig binnen de verkoeling op te zoeken. Want die hoge temperaturen zijn soms ook net iets teveel van het goede ...

Deze 2 kaarten heb ik vanmorgen in de tuin afgemaakt. Uit de zon, een klein windje, kortom 'n heerlijk freubelplekje! Het papier is van Basic Grey, Wisteria. Prachtige kleuren, paars is nog steeds mijn favoriete kleur, dus ik moest dit papier gewoon hebben! Ik heb afgelopen weekend in dit papier zitten snijden en na één kaart bleef ik snijden, zoveel combinatie's mogelijk. Er liggen nog 4 kaarten om af te maken ... die zullen jullie de komende dagen wel op mijn blog zien verschijnen.
De stempels zijn van Magnolia en Sugar Nellie (Gorjuss girl).

Nog een paar zonnige foto's van Sem en Karlijn!







Bedankt weer voor jullie bezoekjes en reacties!

Have fun in the sun!
liefs Maria